Data wydarzenia: 07.12.2017 20:00 - 08.12.2017 10:36
Miejsce wydarzenia: Klub Stara Przepompownia



Czas zaopatrzyć się w dobrą energię, 
rozgrzać kości,
serducha napełnić ciepłymi emocjami 
by starczyło nam do wiosny.

Zapraszamy na ostatnią w tym roku kojącą dawkę Bitaminy.

Bilety: 30/35/45 
07.12.2017 (czwartek)


BITY, SAMPLE I SŁOWA SKLEJONE EMOCJAMI

https://www.youtube.com/watch?v=vAPMb4rkn0U&list=PL4XjBrbdcIEmQtQewcZ0yM3C8Zjtda05s

Bitamina powstała z przyjaźni i miłości do muzyki. Słychać to w tekstach i w produkcji bitów. Wrażliwość z jaką trafia do słuchaczy jest zaskakująca, a wyśpiewane emocje odczuwa się bardzo osobiście. 

Ich pierwszym albumem są „Listy Janusza”, utrzymane w stylistyce eksperymentalnego hip-hopu, ocierające się o jazz, pełne gier słownych autorstwa Piotra Sibińskiego. W 2014 ukazuje się cyfrowo album „Plac Zabaw”. Wywołuje on spore zamieszanie i zainteresowanie wielu dziennikarzy muzycznych i osób ze środowiska. Pozytywne reakcje są motywacją do pracy nad kolejnymi produkcjami. Powstaje instrumentalny album „C” gdzie artyści pokazują swój kunszt w tworzeniu ciekawych i połamanych bitów, zaskakują samplami i jazzowym klimatem. Kolejna produkcja to „Kawalerka”, kontynuacja „Placu Zabaw”. Jest to album bardziej piosenkowy, opowiadający o potknięciach i pierwszych krokach stawianych samemu, krok poza dziecinne podwórko. 

Nie patrząc na mody i trendy, pracują nad swoją muzyką. Mimo, iż zupełnie nie zabiegają o promocję i zaistnienie w social mediach, wokół tej trójki tworzy się rzesza bardzo oddanych fanów. Doceniają oni wrażliwość i szczerość, które nie pozwalają pozostać obojętnym. 

Dyskografia:
Listy Janusza (DIGI/CD 2013) (self release/Bandcamp)
Plac Zabaw (DIGI 2014) (self release/Bandcamp)
Plac Zabaw (CD/LP 2016) (Astigmatic Records)
C (DIGI/CD 2016) (Kalejdoskop Records) 
Kawalerka (DIGI/CD/LP 2017) (Kalejdoskop Records) 

bitamina.bandcamp.com
Bitamina
www.youtube.com/user/TheBitaminaC/videos
kalejdoskoprecords.com