Nowe smaki w Ostrowie (foto)
W jesiennej odsłonie menu w restauracji BlackDave, która znajduje się przy skrzyżowaniu ulic Raszkowskiej i Wolności (Stara Biblioteka) zobaczymy nowe dania, które powinny zadowolić podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Pierwszą z nowości jest zupa grzybowa, z tegorocznych zbiorów podana z kluskami. Zupa przyprawiona jest w taki sposób, że jej smak z pewnością zapadnie w pamięć gości.
Jednym z nowych dań są żeberka wołowe przyrządzane według autorskiego przepisu restauracji. Ponad kilogramowa porcja żeberek wołowych z talarkami ziemniaczanymi oraz karmelizowaną marchewką z nutką tymianku. Mięso smarowane sosem musztardowo miodowym, który dodaje wyjątkowego smaku i aromatu. Można ją określić jako porcja drwala, gdyż porcja zaspokoi każdego.
Nowością jest także autorski Burger a w nim kurczak w chrupiącej panierce z papryczkami jalapeno oraz sosem carry, bekonem, pomidorem, czerwoną cebulą, serem mozarelle, sałatą. Burger przygotowany na ostro.
Kolejna nowość w karcie skierowana jest dla osób lubiących ryby. Łosoś w marynacie szefa kuchni z przeważającą nutą imbiru i soi.
Napisz komentarz
Komentujesz jako: Gość Facebook Zaloguj