Dobra informacja dla osób lubiących dobrze zjeść. W Ostrowskiej restauracji Black Dave wraz z nastaniem jesieni wprowadzone zostaje nowe menu, niektóre z potraw po raz pierwszy będzie można zjeść w Ostrowie.

W jesiennej odsłonie menu w restauracji BlackDave, która znajduje się przy skrzyżowaniu ulic Raszkowskiej i Wolności (Stara Biblioteka) zobaczymy nowe dania, które powinny zadowolić podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy. 
Pierwszą z nowości jest zupa grzybowa, z tegorocznych zbiorów podana z kluskami. Zupa przyprawiona jest w taki sposób, że jej smak z pewnością zapadnie w pamięć gości. 


Jednym z nowych dań są żeberka wołowe przyrządzane według autorskiego przepisu restauracji. Ponad kilogramowa porcja żeberek wołowych z talarkami ziemniaczanymi oraz karmelizowaną marchewką z nutką tymianku. Mięso smarowane sosem musztardowo miodowym, który dodaje wyjątkowego smaku i aromatu. Można ją określić jako porcja drwala, gdyż porcja zaspokoi każdego. 


Nowością jest także autorski Burger a  w nim kurczak w chrupiącej panierce z papryczkami jalapeno oraz sosem carry, bekonem, pomidorem, czerwoną cebulą, serem mozarelle, sałatą. Burger przygotowany na ostro. 


Kolejna nowość w karcie skierowana jest dla osób lubiących ryby. Łosoś w marynacie szefa kuchni z przeważającą nutą imbiru i soi.


Jeśli chcecie być na bieżąco z ofertą lokalu Black Dave, możecie polubić fanpage restauracji- TUTAJ