Wszystko zaczęło się w Ostrowie Wielkopolskim 24 maja 2014 roku, wtedy tez powstał pierwszy lokal pod marką Zahir Kebab. Teraz w całej Polsce jest już 50 lokali z sieci a na otwarcie czeka kolejnych 14 punktów.

Właściciel lokalu czyli Zahir Islam do Polski przyjechał 10 maja 2007 ze swojego rodzinnego Bangladeszu. W Ostrowie Wielkopolskim mieszka od 2009 roku, tutaj też założył rodzinę. Pierwszy lokal z sieci Zahir Kebab został otwarty 24 maja 2014 roku w Ostrowie Wielkopolskim. 
Aktualnie Zahir Kebab to jedna z najszybciej rozwijających się sieci typu fast food w Polsce, główna siedziba firmy znajduje się obecnie w Łodzi, gdzie funkcjonuje także kilkanaście lokali z sieci. Do końca roku liczba punktów gastronomicznych Zahir Kebab przekroczy 50 w ponad 25 miastach.



Zahir Kebab to jedna z bardziej znanych sieci kebabów, słynąca między innymi z najdłuższego, bo 50cm Mega Rollo. W sieci Zahir wprowadzane są także innowacyjne rozwiązania jak dania wegańskie, rybne, czy ze szpinakiem. 



Obecnie liczba zatrudnionych w całej sieci Zahir Kebab w Polsce to ponad 400 osób, a to nie koniec planów na rozwój. Zgodnie z założeniami naszej firmy realizujemy plan ekspansji lokali tak aby dotarcie do produktów Zahir było dostępne dla klientów z całej Polski. W planach mamy otwarcie ok 10 lokali rocznie oraz wejście szerzej z naszą ofertą do partnerów, którzy mają swoje sieci punków sprzedaży” – mówi Zahir Islam.

Sieć Zahir Kebab także sponsoruje sport i skupia się na dalszej ekspansji, wkrótce z pewnością ponownie usłyszymy o kolejnych sukcesach sieci.