Takiej kuchni jeszcze w Ostrowie nie było. Otwarcie nowej restauracji (foto)
Shobu handroll sushi znajduje się na ostrowskim rynku od strony ul Raszkowskiej (pomiędzy Kliniką a Dobrą Zmianą). Otwarcie lokalu planowane jest na niedzielę 25 czerwca o godzinie 12:00.
Zadaliśmy kilka pytań Pani Idze Ziętek, pomysłodawczyni oraz właścicielce lokalu.
Dlaczego postanowiliście stworzyć taki lokal w Ostrowie?
Moją wizją było stworzenie zdrowego fast foodu dla ludzi którzy chcą żyć zdrowo i lepiej się czuć a nie mają zbyt wiele czasu. Ponoć jesteśmy tym co jemy i tak się czujemy. Znudziły mnie zapiekanki, burgery, kebab. Ostrowianie żyją coraz zdrowiej dbając o formę na siłowniach , nie mają czasu gotować i czekać długo za jedzeniem, gro ludzi ma pracę siedzącą i potrzebuje lekkiego jedzenia, a młodzież powinna zmienić nawyki żywieniowe. Chciałabym złamać zasadę, że zdrowo to niesmacznie- mówi Iga
Co to jest handroll?
Sushi na wynos w niepociętej rolce. Forma podania przywędrowała do Warszawy dwa lata temu, a pochodzi z Australii.
Nie każdy lubi ryby. Jeśli ich nie lubię to czy znajdę coś dla siebie?
W menu każdy znajdzie cos dla siebie, bo sushi to nie tylko surowa ryba. Będą ryby surowe i pieczone, krewetki, ser tofu, a także opcje mięsne. Do każdej rolki będzie podawany sos.
Ceny będą przystępne dla każdego od 12-15 zł za rolkę. Gotowe rolki będą czekać na klientów w witrynie. Rolki można zjeść na miejscu, zamówić w boksie na wynos bądź po prostu wziąć w rękę jak kanapkę i iść dalej. Niebawem planujemy dowozy- mówi Iga
Warto dodać, że całą oprawę graficzną oraz aranżację wnętrza zaprojektował i wykonał znany ostrowski Twórca- Konrad Moszyński z muchaDSGN.
Napisz komentarz
Komentujesz jako: Gość Facebook Zaloguj