Niskokaloryczny szczypiorek
Wartościowy
Charakterystyczne w kształcie rurkowate liście szczypiorku zawierają wiele korzystnych dla zdrowia witamin. Szczypiorek zawiera witaminę C, żelazo, magnez, wapń, fosfor oraz witaminy z grupy B.
Niskokaloryczny
Z powodzeniem może być stosowany w dietach odchudzających, działa również bakteriobójczo na układ pokarmowy. Usprawnia funkcjonowanie całego układu trawiennego.
Na zaparcia
Szczypiorek zawiera w swoich zielonych łodygach olejki lotne ze związkami siarki. Spożywanie go wpływa korzystnie na perystaltykę jelit i jednocześnie zapobiega zaparciom.
Najlepszy świeży
Tylko świeży szczypiorek dodany do sałatki, kanapki czy zupy odda w pełni swoje walory smakowe. Dodany do gotującej się potrawy nie będzie wartościowy dla naszego zdrowia bowiem nie odda swojej wartości odżywczej. Toksyny wokół nas.
Trenuj Zdrowie Ewa Baura
www.trenujzdrowie.pl
Napisz komentarz
Komentujesz jako: Gość Facebook Zaloguj