Zobacz jakie Foodtrucki przyjadą do Ostrowa (lista)
Podczas majowego festynu foodtruckowe miasteczko przeniesie nas do krainy tysiąca smaków i znakomitych doznań kulinarnych – kuchnia tybetańska, słowacki langosha, pierogi z pieca, węgierskie kołacze, kuchnia meksykańska, czyli burrito i quesadille ze staranie dobranymi składnikami wysokiej jakości do tego kiszone śledzie, czy ślimaki. Kuchnia turecka kusić będzie köftami jagnięcymi, anyżowym puree z korzenia pietruszki, wegetariańskimi çiğ köfte z melasą z granata i sycącą zupą cynamonową. W ofercie również dania wegańskie, bezglutenowe, bez laktozy i oczywiście - wszystko bez ulepszaczy.
Na deser Choco Kebab – słodka przekąska z oryginalną włoską czekoladą i znakomitymi dodatkami, a wszystko zawinięte w przepyszne ciasto. Nawet najwybredniejsi smakosze powinni zatem znaleźć coś, co zachwyci ich podniebienie.
Dla gości o bardziej tradycyjnym guście gastronomicznym polecamy stoiska z grillowaną karkówką, kiełbaską, golonką, a także bigosem. Propozycja na słodko małej gastronomii to lody i gofry.
Poniżej przedstawiamy pełną listę wystawiających się foodtrucków na ostrowskim festynie miejskim majOSTaszki 2016.
Lubimy jeść, dobrze jeść. Lubimy jakość, lubimy polskie produkty, lubimy łączyć tradycję z własnymi pomysłami. Lubimy tworzyć, wymyślać – odnajdujemy pasję w tym co robimy i chcemy się nią podzielić. Karmimy rodzinę, znajomych, przyjaciół a pomysł na Foodtrucka był naturalną konsekwencją naszych doświadczeń, wiedzy i pasji do gotowania.
Chcemy pokazać coś innego, coś czego nam osobiście brakuje na warszawskich ulicach.
Chcemy pokazać wołowinę w innej odsłonie, nie mieloną w postaci modnych hamburgerów, chcemy Was zaskoczyć smakiem, którego nie znacie, nie próbowaliście a może baliście się spróbować. Chcemy dać wybór również tym, którzy wolą zjeść kurczaka czy w ogóle nie jedzą mięsa. Chcemy inspirować się sezonowymi produktami, tym co polskie, tym co jest blisko i ma potencjał, który warto docenić i wykorzystać.Podstawą zawsze jest bułka, wspominamy tę z pieczarkami i serem żółtym od babci Krysi, która weszła do menu pod taką właśnie nazwą, może od tego wszystko się zaczęło…
Pieczemy, dusimy, marynujemy, gotujemy. Nie bazujemy na gotowych produktach, gwarantujemy świeżość i wysoką jakość . Własne sosy, świeże dodatki i pyszne pieczywo – to dla nas gwarancja smaku. To smak jest tym co nas wyróżnia. Prawdziwy. Taki jaki lubimy sami. Udowodnimy, że podawanie jedzenia wysokiej jakości na szybko jest możliwe.
Jeden z większych FoodTrucków w Polsce, z największą frytkownicą zmieszczoną do Food Trucka, sprzedający zdaniem wielu najlepsze frytki belgijskie (smażone tradycyjnie na tłuszczu wołowym) w Polsce.
Do tego hamburgery wołowe w dwóch wielkościach - klasyczny 120 gramów wołowiny w mniejszej bułce lub większy 170 gramów wołowiny + większa bułka.
Poza wołowiną są też burgery z kurczaka również w dwóch rozmiarach - klasyczny z jednym filetem z piersi kurczaka w mniejszej bułce lub większy z dwoma filetami z piersi kurczaka + większa bułka.
Bart Burger Food truck
Bart Burger food truck - to coś więcej niż jedzenie.
Do produkcji naszych burgerów używamy tylko najwyższej jakości, zdrowych i ekologicznych produktów. W świat kulinarnych marzeń zabierze Was idealnie wysmażona (w zależności od upodobań) sezonowana wołowina, której smak zapamiętacie na długo. Idealnym dopełnieniem będzie pyszna i chrupiąca bułka pszenna lub żytnia oraz zawsze świeże warzywa pochodzące z ekologicznych upraw.
Dla nas kuchnia to coś więcej niż jedzenie, dlatego wkładamy w nią całe serce i zapraszamy do pokochania naszych BURGERÓW!
Banda Kotleta
Banda Kotleta - food truck z, co tu udawać - wyśmienitymi kanapkami na gorąco. Nowe odsłony starych ujęć znanego produktu - wieprzowina i jej wariacje oraz jej krowiastość - wołowina w jednej ale to tylko w jednej jedynej odsłonie. A oprócz tego coś dla bezmięsnych użytkowników jedzenia - panierowany Camembert ze świeżą miętą, borówką, gruszką i miejscem na chmurce na niebie...
B.B.Kings
Mobilne amerykańskie BBQ i GRILL przystosowane do poruszania się w ciężkim terenie. Zawsze świeżo, zawsze pysznie i zawsze na żywym ogniu!
Momo
Momo-Smak specjalizuje się w kuchni Tybetańskiej czyli pierożki Momo gotowane na parze które przygotowuje prawdziwy kucharz z Tybetu.Są to potrawy przede wszystkim bardzo zdrowe smaczne i tanie dostępne dla każdego.
Krucjata Smakiem
Lubish Langosh, to food truck w którym własnoręcznie przygotowujemy słowackiego langosha, czyli placek drożdżowy smażony na głębokim oleju podawany na słodko, słono lub pikantnie ze świeżymi dodatkami. Mamy wersje zarówno wege jak i dla mięsożerców oraz na słodko z owocami. Każdy znajdzie coś dla siebie :) Wciąż rozbudowujemy nasze menu i dodajemy kolejne wersje smakowe, również w zależności od sezonu.
Wyróżnia nas oryginalny produkt, nietypowy wygląd busa i jego maskotka oraz niezwykle komunikatywna i pozytywna ekipa :)
Kraina Kurtosza
Tradycyjne kołacze węgierskie tzw „kürtőkalács” ciasto kominowe Ciasto wyrabiane i wypiekane na miejscu ,przepis nie zawiera mleka ani jajek,tłuszcz tylko roślinny ,danie vegańskie.przy klientach nawijane na drewniane bukowe wałki i wypiekane ,zapach roznoszący się kusi że nie można się oprzeć, na koniec posypywane jedną z 9 posypek najbardziej tradycyjna cynamonowa.
W naszej ofercie tez sa kurtosze wytrawne z kabanosem ,papryczka chili i oliwkami zapieczone zewnetrznie w serze .Nasz punkt z wygladu jet bardzo ciekawy i stanowi atrakcję wielu imprez.
Easy Rider
Nasz Truck powstał z miliści do jedzenia i kuchni tex-mex, u nas znajdziecie burrito i quesadille ze staranie dobranymi składnikami wysokiej jakości. Quesadilla z chorizo czy pulled pork z ananasem z sosem bbq z trzema salsami to jedne z pozycji które musisz spróbować. Chilli con carne robimy z najlepszych części wołowiny. Nasze burrito wypchne mięsem i ryżem meksykańskim będzie Ci się śniło po nocach. W skrócie jesteśmy sprzedawcami szczęścia!
Classic Burger
Bez opisu, ale podobno bardzo smaczny :)
Celtyckie Smaki
Celtyckie Smaki to najwyższej jakości produkty, przyrządzane wg. historycznych, receptur.Szynki z ekologicznych świń pieczone na rożnie, kiszone śledzie, czy ślimaki – winniczki przygotowywane według przepisu Marie-Antoine’a Carême, francuskiego szefa kuchni gotującego m.in. dla cara Aleksandra I, to tylko część ciągle urozmaicanego asortymentu Celtów.Dzięki współpracy z wybitnymi autorytetami kuchni historycznej oraz wybitnymi historykami, za każdym razem zaskakują nas nowymi- starymi, ocalonymi od zapomnienia smakamiTuk wołowy podawany w kościach czy przepiórki z rożna to tylko wierzchołek góry lodowej ich możliwości...Ciekawe co przygotują tym razem....
CHOCO KEBAB
CHOCO KEBAB to słodka przekąska z oryginalną włoską czekoladą i znakomitymi dodatkami, a wszystko zawinięte w przepyszne ciasto. Przykład Choco kebab z bitą śmietaną, Choco kebab z świeżymi owocami takimi jak borówki amerykańskie, maliny,banany ,truskawki, Choco kebab z ciasteczkami Oreo, Choco kebab z bakaliami Ceny tego produktu od 11 zł.
Taco Libre
Jesteśmy foodtruckiem, który serwuje kuchnię meksykańską. Specjalizujemy się w tacosach.W naszym menu jest ich sporo, to niektóre pozycje: taco al pastor, taco pollo y cactus, taco korean, z wwłasnym kim-chi Oprócz tacosów serwujemy również quesadille i burrito
Przystań w Ortakoy
Czy wiecie, że w Turcji jemy nie tylko kebab? Kuchnia turecka to żywa tradycja przekazywana za sprawą orientalnych przysmaków, które są efektem połączenia pasji do gotowania i miłości do Turcji członków ekipy "Przystań w Ortaköy". W ich menu na stałe zagościły już aromatyczne köfty jagnięce, anyżowe puree z korzenia pietruszki, wegetariańskie çiğ köfte z melasą z granata i sycąca zupa cynamonowa. Zapowiadają jednak, że w tym sezonie zachwycą czymś jeszcze :)
Pot Spot
POT SPOT Foodtruck - pierwszy w Polsce foodtruck serwujacy curry, chilli, gulasze i zupy, doceniony m.in. przez KUKBUK i magazyn LOGO, finalista Warszawskiej Pyzy 2015 często porównywany do restauracji stacjonarnych z górnej półki. W ofercie również dania wegańskie, bezglutenowe, bez laktozy i oczywiście - wszystko bez ulepszaczy !
Pick Up Burger
1. 100% wołowina najwyżej jakości!
2. Świeże warzywa
3. Własnoręcznie robione sosy
4. Pasja
Te cztery elementy tworzą niepowtarzalny smak naszych burgerów! :)
Nażarty
Nowa restauracja na warszawskiej Pradze u zbiegu ulic Ząbkowskiej i Brzeskiej. Dzięki szefowi kuchni z ogromnym doświadczeniem i tradycyjnym daniom, przeniesiecie się Państwo w prawdziwy klimat amerykańskiej restauracji. Proponujemy dania przygotowane w oparciu najlepsze produkty. Dlatego nasze burgery i steki mają tak niepowtarzalny smak.Nasza wołowina to najwyższej jakości mięso z ekologicznej hodowli bydła Hareford.
Zjedz Pieroga
Serwujemy wyśmienite pierogi, które pozwolą zaspokoić Twój apetyt, poprawić humor i miło spędzić dzień.
Wypas po pas
"Wypas" Jest to świeży paluch z sezamem, serwowany z najwyższej klasy naturalną kiełbasą, a wszystko podane w formie hot-doga z sosami własnej receptury i pysznymi dodatkami.Dla mniej głodnych przygotowujemy kiełbasę „W Sam Raz” z zestawem dodatków.Obie te kiełbasy są produkowane bez konserwantów wyłącznie dla nas. Wszystkie oferowane produkty są całkowicie naturalne.Ponadto dla pożeraczy ziemniaczanych pyszności mamy prawdziwe frytki belgijski prosto z Belgii, przygotowywane zgodnie z tradycyjną recepturą na łoju wołowym.Do naszych kultowych propozycji specjalnie dla Was dodamy nowego , będzie pysznie!
Weal Meal
Tortilla i mięso dla wymagających.
Unico
Z naszego unikalnego Food Trucka podajemy grillowane sandwiche w niezwykłych kompozycjach smakowych oraz hot-dogi z pyszną grillowaną kiełbaską, a dla miłośników frytek przygotowujemy oryginalne belgijskie frytki smażone na tłuszczu wołowym.Podstawą naszych kanapek jest wysokiej jakości naturalne pieczywo wypiekane wg.tradycyjnych receptur, łączone ze starannie dobranymi składnikami, świeżym soczystym mięsem, warzywami i dodatkami najwyższej jakości. Przewodnim składnikiem kanapek jest rozpływający się w ustach Pulled Pork- pieczona 12 godzin w niskiej temperaturze łopatka wieprzowa.
TioMalo
Wszystkie potrawy podajemy z dwoma salsami do wyboru - łagodna mango chili kolendra oraz ostra chili chipotles adobados (wędzona papryka) i pomidory.
Burrito (pszenna tortilla, zawsze cheddar, kwaśna śmietana, fasola, kolendra, dymka, marynowana
cebulka)
do wyboru:
-wieprzowina, ananas
-kurczak, kaktus
-wołowina, pomidory
-vege, czyli pasta ze smażonej czarnej fasoli, warzywa, ananas, kaktus
Quesadilla (pszenna tortilla, zawsze mnóstwo dwóch rodzai sera cheddar, kolendra, dymka, marynowana cebulka)
–kurczak, kaktus
– wieprzowina, ananas
– vege – pasta z fasoli, warzywa sezonowe
Taco (kukurydziana tortilla, kolendra, dymka, marynowana cebulka, limonka)
-kurczak, ananas
- wieprzowina, kaktus
- wołowina, cheddar
– vege – fasola, sezonowe warzywa
Podajemy także chili con carne oraz gulasz z serc drobiowych z ziemniakami, a także meksykańską zupę z trzema rodzajami mięs i fasolą.
I na koniec oczywiście nie może zabraknąć naszego ostrowskiego Foodtrucka:
SLOW FOOD TRUCK CHEF - pierwszy Ostrowski FT. Wyróżniający się spośród wielki trucków w Polsce serwujący burgery. Nie tylko niebanalnym diesagnem auta lecz oryginalnymi dodatkami do burgera ,bułką Brioszką oraz wysokiej jakości wołowiny i domowym sosem BBQ . W menu można znaleść rownież burgera drobiowego oraz frytki z ciepłym sosem serowym.
Napisz komentarz
Komentujesz jako: Gość Facebook Zaloguj