Gdzie w Ostrowie zjemy smaczną rybę?
Oczywiście w większości ostrowskich restauracji jesteśmy w stanie zamówić dania z rybami, jednak w tym artykule skupimy się na lokalach, których znakami firmowymi jest ryba.
Jak zapewne każdy wie, dobrą rybę zjemy na Góreczniku i to w tym miejscu stołuje się spora część miłośników ryb. W Ostrowie znajduje się jeszcze jedno miejsce, gdzie można zjeść smaczną rybkę i co ważne niedrogo- mowa o smażalni ryb, która znajduje się przy ulicy Towarowej.
Smażalnia ryb Rybka przy ulicy Towarowej
Mamy świeże i najlepszej jakości ryby. Sami robimy panierkę do ryb, jest to nasz autorski przepis podobnie jak sos firmowy dodawany do zestawów obiadowych. Posiadamy duży lokal z ogródkiem z przodu i ogródkiem z tylu ten jest ogrodzony z każdej strony, w lokalu panuje morski klimat aby nasi klienci czuli się dobrze- mówi właściciel smażalni ryb przy ulicy Towarowej.

Sandacz- 9,50 zł/100 g.
Stek z tuńczyka- 9,00 zł/100 g.
Łosoś- 8,20 zł/100 g.
Sum- 7,00 zł/100 g.
Halibut- 6,50 zł/100 g.
Dorsz- 5,90 zł/100 g.
Pstrąg- 5,20 zł/100 g.
Sola- 5, 20 zł/100 g.
Mintaj- 5,20 zł/100 g.
Tilapia- 4,90 zł/100 g.
Miruna- 4,80 zł/100 g.
Smażalnię znajdziecie Tutaj : Smażalnia ryb Ryba

Górecznik
Smakoszom polecamy szeroki wybór ryb słodko i słonowodnych przygotowywanych tradycyjnie lub metodami beztłuszczowymi. Mogą Państwo wybrać smażalnię (tutaj zamawiamy przy barze) lub restauracje Wigwam z obsługą kelnerską. Szefem Kuchni całego kompleksu Górecznik jest Roman Wegnerowicz. To on czuwa nad jakością podawanych u nas dań, nie tylko ryb.- powiedział Łukasz Kierzek manager obiektu.

Daniem, które zasługuje na szczególną uwagę jest Karp z Doliny Baryczy w śmietanie z kurkami podany z chlebem z lokalnej piekarni w Przygodzicach. Cena takiego dania to 28 złotych, oraz Sandacz w sosie z kiszonego ogórka w cenie 36 złotych. Dania te posiadają Certyfikat Dolina Baryczy Poleca i są daniami które wygrywały konkursy kulinarne w regionie- dodaje Łukasz Kierzek
Oferta kompleksu Górecznik:
Dorsza z pieca -- 8 zł/100 g.
Karp z pieca -- 8 zł/100 g.
Łososia z grilla -- 12 zł/100 g.
Sandacza z pieca -- 14 zł/100 g.
Sola z pieca -- 9 zł/100 g.
Miruna z pieca -- 8 zł/100 g.
Pstrąg w ziołach -- 22 zł/sztuka
Halibut z pieca -- 12 zł/100 g.
Ponadto można zakupić ryby w wędzarni.
Napisz komentarz
Komentujesz jako: Gość Facebook Zaloguj